Het gildehoen concept

De Gildehoen is een duurzaam stukje vlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen koopt u een puur Hollands product, gezond en zeer smaakvol. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd. 


Leefomstandigheden

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubberd ras leeft langer en groeit op met een normaal dag“ en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.


Gezond

De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Antibiotica wordt niet preventief toegediend maar alleen ingezet als het welzijn van de hoenders in het geding komt, de inzet van antibiotica is dan ook minimaal. De pluimveehouders streven naar volledig antibiotica-vrije dieren. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.


Voedsel

De kippen worden vooral gevoerd met granen, minimaal 70% van het voedsel bestaat hieruit. Het voer is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars

Samengevat: Gildehoen = Duurzaam, lekker en gezond.